Verslag KVW 2021

De eerste dag van de vijftigste editie van de Kindervakantieweek Milheeze zit er al weer op. De weergoden waren ons gunstig gezind want er viel niet één druppel regen. Wat er wel viel was confetti. Heel veel confetti. Alle kinderen kregen een confettikanon en na het openingswoordje van voorzitter Patrick Teluy ging de confetti de lucht in. Een schitterend, maar vooral feestelijk begin van deze “gouden” editie!

Hierna gingen de kinderen snel aan de slag met hun hut. De kleuters hadden als thema “Muziek”. Met veel enthousiasme en nog meer verf werden muziekinstrumenten schitterend nagebouwd. Hun dag werd feestelijk afgesloten met een heuse schuimparty achter het bejaardenhuis. Angst voor glibberige rollators verhinderenden de toekijkende senioren om mee het schuim in te gaan. Desondanks genoten jong en oud van deze leuke afsluiting.

De basisschoolkinderen moesten eerst hun bouwmaterialen verdienen om aan de slag te kunnen. Door het spelen van spelletjes scoorden ze munten waarmee zij materialen konden aanschaffen. Tractaties en een voedzame lunch gesponsord door Dagwinkel Van Buel zorgden ervoor dat de energie aangevuld bleef. Door onderling ruilen en slim onderhandelen kon elke groep iets moois maken. Zo is Millus momenteel een heuse beachhut en circus rijker.

De dag werd afgesloten met een touwtrekcomptitie om de laatste restjes energie kwijt te raken. Morgen staat voor de basisschoolkinderen de sportdag op het programma. Een uitgelezen mogelijkheid om nog meer energie kwijt te raken! Trek je zwemkleding alvast aan omdat er flink wat waterspelen op het programma staan. Vergeet ook niet je lunch mee te nemen!

Omdat de kleuters morgen een flink stuk moeten lopen en het programma zich in het bos afspeelt, raden we de ouders aan hun kinderen geen slippers, crocs of sandalen aan te trekken.

Er is weer een “kiss and ride” ingericht, dit keer op het plein voor de hutten. We willen weer om 9:00u beginnen. Tot morgen!

 

 

Vandaag zijn we fris en zonnig aan de tweede dag begonnen. De kleuters vertrokken als eerste te voet richting de bossen bij de Hoberg. Tijdens een vossenjacht in het bos gingen ze allerlei spannende uitdagingen aan. Touwtrekken, kruisboogschieten, kussengevecht en zelfs sleeën in het bos stond hun te wachten om als helden weer terug te keren naar Milheeze om daar de dag te eindigen met een overwinnaarsmaal bij cafetaria de Molen. Deze maaltijd was kort daarvoor al getest door de dappere helden in de dop van de opvang.

De kinderen van de basisschool werden uitgedaagd in de bocht om op allerlei manieren te laten zien dat ze als team onverslaanbaar zijn. Geen obstakel te hoog, geen moeras ondoorwaadbaar, hersenkrakers verslonden en zelf het schuimmonster werd niet geschuwd. Deze dag moest ook de leiding laten zien dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden als hun team. In een zinderende strijd om de rode draad gaven ze te kennen dat ook de leiding elke uitdaging aandurft.

De middag in de Bocht werd afgesloten met een feestmaaltijd bij de Molen.

Moe en voldaan is iedereen huiswaarts gekeerd om zich klaar te maken voor de dag van morgen.

 

 

Wat gaat zo’n Kindervakantieweek toch snel. We zijn alweer over de helft. Vandaag hadden de kleuters een sportdag met als thema Olympische Spelen. Het weer was ons weer gunstig gezind zodat de waterrijke spellen veel plezier en verkoeling bracht. Buikschuiven, zeephelling, ijsjes, maar zeker ook het zelf roosteren van marshmallows zorgden voor vele stralende kinderen.

De kinderen van de basisschool hadden vandaag een vossenjacht. Een dagdeel gingen zij door heel Milheeze op safari, op zoek naar bijzondere beesten als leeuwen, panters en bijen. Om de jagers te ontwijken, die gewonnen punten konden afpakken, donken de fanatiekste groepen zelfs de mais in. Het andere dagdeel werd besteed aan spelletjes en stroopwafels van Frank Verberne. Ook hier werd op het scherpst van de snede gestreden om de punten.

Wij raden ouders aan hun kinderen goed te controleren op teken!

Morgen hebben de kleuters een Sprookjestocht. Op de diverse speelveldjes in Milheeze gaan ze met elkaar leuke spelletjes spelen.

De dag van de basisschoolkinderen staat morgen in het teken van het circus. ’s Ochtends doen ze circus-gerelateerde spellen en ’s middags krijgen ze workshops om te leren een echte circusartiest te zijn. Aan het eind van de middag treedt het jeugdcircus zelf ook nog even op (einde programma ca. 17:00u). Publiek is welkom, maar houd 1,5m afstand.

Omdat het een strak programma is, willen we precies om 9:00u beginnen met de spellen. Groep 7 begint zelfs al om 8:45u (zij verzamelen bij De Schans). Graag ieders medewerking om tijdig aanwezig te zijn zodat we op tijd kunnen beginnen.

 

 

Op de voorlaatste dag van de 50-jarige Kindervakantieweek Milheeze hadden de kleuters een sprookjestocht. Terwijl ze onderweg allerei sprooktjes konden vinden deden ze op de diverse speelveldjes van Milheeze allerlei leuke spelletjes. Hun leiding werd niet gespaard: het terugbrengen van het stoeltje van de kabelbaan zorgde voor menige natte rug.

De bassisschoolkinderen deden ’s ochtends circusgerelateerde spellen (bijv. “Zonder zeeleeuwen ballen”: Zeeleeuwen kunnen heel knap ballen op hun neus laten balanceren. Leeuwen mogen echter niet meer in het circus. Wat overblijft is zee, water dat we in bekers hebben gestopt. Nu is het de bedoeling om de pingpongballen in de bekers te krijgen).

’s Middags kregen de kinderen een workshop waardoor ze nu met allerlei eenwielers en andere circusattributen overweg kunnen. Onder het genot van de koeken van Kapsalon AnMarie en de Dorpsbarbier werden met behulp van bamboe en elastiekjes ook nog even wat mooie bouwwerken in mekaar geknutseld.

De dag werd afgesloten door een optreden van jeugdcircus Jacona uit Helmond. Met verbazing keek de Millusse jeugd toe hoe zij met nog hogere eenwielers allerlei stunts konden uitvoeren.

Morgen is alweer de laatste dag van deze gouden Kindervakantieweek. Dan staat het uitstapje op het programma. Een lunchpakketje is niet nodig, zelfs voor een lekker snoepje voor onderweg wordt gezorgd! Als iedereen op tijd aanwezig is, kunnen we op tijd vertrekken en nog langer van het uitstapje genieten!

Terug naar het nieuwsoverzicht